Onze producten

Back to shop QUINOA EQUADOR

QUINOA EQUADOR

53,44

Kenmerkend voor deze quinoa is de kleine zoete en geurige korrel.
De korrels bevatten minder zetmeel en behouden daardoor de knapperigheid na het koken.

-
+
Artikelnummer: 376 009 172 142 6 Categorie:

Decennia lang zijn de inheemse Puruhá-boeren van Chimborazo gedwongen om tijdelijk naar de steden te migreren om hun familie te kunnen onderhouden. Deze families bleven echter achter in de hooglanden, waar de  landbouw was niet rendabel genoeg was. De boeren gaven het daarom vaak op.

De ontwikkeling van biologische quinoa is een eeuwenoude  cultuur die nooit helemaal is opgegeven, maar nog maar zeer weinig werd gehanteerd. Vandaag de dag geeft deze cultuur weer een nieuwe impuls aan de lokale economie.

Met 2 hectare quinoa, in afwisseling met andere granen en voedingsgewassen, kunnen gezinnen weer van hun landbouw leven en op hun land blijven.

De economische alternatieven die werkgelegenheid creëren in deze landelijke omgeving en de boeren weer geld laten verdienen zijn niet talrijk. De teelt en het verkopen van quinoa is er een van. Quinoa past goed bij de streek. Het is bestand tegen droogte en het barre klimaat van de Andes, en de knowhow voor het verbouwen is van generatie op generatie doorgegeven.

De producentenorganisatie COPROBICH is de uitdaging aangegaan om deze productie optimaal te benutten. Coprobich probeert de productie te optimaliseren en verkoopt het product tegen de beste marktprijs via eerlijke handel. Quinoa zou zo één van de motoren kunnen worden van de strijd tegen armoede in Chimborazo.

Na een aantal jaren strijd en twee jaar bouwen, heeft de coöperatie COPROBICH in april 2014 haar biologische en fairtrade quinoafabriek ingehuldigd. In deze fabriek kunnen alle verwerkingsactiviteiten rond quinoa en andere granen (tarwe, gerst) lokaal worden uitgevoerd: bevoorrading, wassen, verwerken en verpakken voor de nationale en internationale markt.

De voordelen voor de gemeenschappen en families van de coöperatie zijn talrijk. De toetreding tot de eerlijke handelsmarkt garandeert een hoge en vaste prijs voor de quinoa. De regio werd bedreigd door het vertrek van de lokale mensen richting de steden, maar nu kunnen ze, dankzij de eerlijke handel, in hun geboortestreek blijven wonen.

Bovendien zorgt handmatige en milieuvriendelijke landbouw, uitgevoerd door de leden van de coöperatie, voor een betere kwaliteit van quinoa.

Gewicht5000 g
Allergenen
Ingrédients
Valeurs nutritionnelles
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping