Onze producten

Back to shop MACARONI TIMILIA – SICILIË

MACARONI TIMILIA – SICILIË

Pasta van Timilia-meel, harde tarwe

Door hun lage glutengehalte zijn ze zeer gemakkelijke verteerbaar.
De tarwevariëteit Timilia kwam in de vorige eeuw veel voor, maar is vandaag bijna verdwenen. De pasta is van zeer hoge kwaliteit.
Ze hebben een bruinachtige kleur die lijkt op pasta van volkoren meel. De smaak is erg intens en de geur doet denken aan pas gedorste velden. Deze intense karakteristieke geur contrasteert met een delicaat zoete smaak, waardoor deze pasta heel smakelijk is.

Categorie:

In 1998 vestigden boeren zich op het grondgebied van Camporeale, in het westen van Sicilië, en richtten VALDIBELLA op, een coöperatieve onderneming die zich concentreert op 3 producten van biologische landbouw: wijnstokken, amandelen en olijven. VALDIBELLA is een gemeenschap van boeren die dezelfde visie delen: het beste op hun land verbouwen, het beste van hun productie aanbieden en het beste van zichzelf aan jonge mensen in moeilijkheden geven .

Sinds enkele jaren verbouwen de producenten van VALDIBELLA ook kikkererwten en een oude, typisch Siciliaanse tarwevariëteit: Timilia.

Vandaag bestaat de coöperatie uit 8 mensen. 6 Siciliaanse producenten en 2 leden die hun producten in Italië en in het buitenland promoten. Deze 2 mensen hebben Italiaans als moedertaal, maar spreken ook Frans. Ze zijn familie van elkaar en oorspronkelijk afkomstig uit Sicilië, ze zijn in de jaren ’60 geëmigreerd naar het noorden van Frankrijk. Ze wonen momenteel gedeeltelijk in België en in Sicilië en zijn onze contactpersonen voor de producenten van VALDIBELLA.

Gewicht 6 kg
Allergène(s)
Code EAN
Ingrédients
Remarque(s)
Valeurs nutritionnelles