Over ons

De zienswijze van Terra Etica

We bewijzen elke dag dat ecologische en sociale verandering van de landbouw in combinatie met eerlijke handel mogelijk is. Eerlijke handel maakt betaalde landbouw, beheerd door producenten, realiseerbaar. Deze landbouw brengt dagelijks de agro-ecologie in praktijk. Producentencoöperaties zijn een onmisbare schakel in deze transitie.

Gerechtigheid, originaliteit, authenticiteit, innovatie en kwaliteit zijn de 5 waarden die onze coöperatie van werknemers inspireren. Het doel is om de boerenlandbouw en de ecologische, sociale en culturele diversiteit van plattelandsgebieden te promoten en te versterken.

Onze beloften

Onze coöperatieve onderneming zet zich al meer dan 10 jaar in voor veeleisende, maar eerlijke handel: boerenlandbouw gebaseerd op het agro-ecologisch principe en met een lange-termijnrelatie en direct contact met producteurs.

De producenten die wij steunen organiseren zich in onafhankelijke en democratische coöperatieven. Wij werken rechtstreeks met hen samen.

Partnerproducenten overtreffen de eisen van biologische landbouw met boslandbouw en agro-ecologische praktijken.

Het is een levensvatbaar model omdat we de know-how, de kwaliteit en toegang tot een winstgevende markt hebben.

Santiago paz, coöperatieve onderneming Norandino (Peru), TIJDENS DE PRIJSUITREIKING VOOR DE BESTE CACAO IN PERU IN 2016.

Het verhaal achter de coöperatie

Sinds 2009 investeren we in een innovatief coöperatief model, in een bedrijf dat zijn medewerkers een stem geeft, in een project dat boerenlandbouw promoot en eerlijke handel eist. We werken direct samen met de producenten. We innoveren, ontwikkelen en brengen lokale producten op de markt.

Onze specialiteit: ambachtelijk branden

We roosteren onze koffie langzaam, met brandcurves. Op deze manier kunnen de verschillende aroma’s, van welke oorsprong ook, worden onthuld.

Het team Terra Etica

Binnen onze organisatie hebben mensen en werk voorrang op kapitaal. Het gemeenschappelijke project behoort toe aan de medewerkers en het bestuur wordt gedeeld.

Wij, de medewerkers, zijn de meerderheidsaandeelhouders en besluitvormers van ons bedrijf. Samen geven we vorm aan de toekomst van de coöperatie.

Alle werknemers worden gevraagd om aandeelhouder te worden na 1 jaar dienst in het bedrijf. Vandaag zijn we met 10 medewerkers in de coöperatie.

Het project Fabrique Circuit-Court

Meer dan twee jaar geleden zijn we begonnen met een samenwerkingsproject. Het idee is om spelers op de korte circuit markt samen te brengen op eenzelfde locatie, en zo een ​​distributie- en verwerkingscentrum te creëren voor voedingsproducten uit de boeren-, lokale, biologische en / of fairtrade landbouw.

Dit project speelt in op de behoefte om producenten beter met hun consumenten te verbinden. Zo kan de lokale productie beter gepromoot worden. Ook kan de distributie van producten naar de verschillende consumptieplaatsen worden verbeterd. Opening gepland voor medio 2021.

Een indruk van ons project Fabrique Circuit-court

Partners

Dit zijn onze vrienden, degenen met wie we met veel plezier samenwerken omdat we dezelfde waarden delen.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping