Welkom

In de hele wereld, maar ook bij ons in de buurt, komen coöperatieve ondernemingen in actie om de boerenlandbouw te behouden.

Wij steunen
Hun initiatieven

Zoekt u een specifiek artikel ?

Productcategorieën

Over ons

Een biologische en fairtrade coöperatie

We creëren eerlijke, korte en transparante handelsketens, van de producent direct naar de consument, waarbij met iedereen rekening wordt gehouden.

We steunen producentenorganisaties die zich inzetten om de boerenlandbouw in stand te houden.

Wij kiezen voor authentieke producten om zo het accent te kunnen leggen op de verschillende regio’s met elk hun eigen aromatische kenmerken en know-how.

Waar kunt u ons vinden?

Winkels

U vindt onze producten in winkels die gespecialiseerd zijn in biologische voeding, in kleine coöperatieve supermarkten, in verkooppunten op de boerderij, in BULK-winkels en in delicatessenzaken.

Kan u een van onze producten nog niet in uw gebruikelijke winkel vinden, laat het ons weten! We zullen contact opnemen met de manager van de winkel om te vragen of hij het product in het assortiment op wil nemen.

Onze specialiteit

 • Lokale koffiesoorten met een sensorisch karakter van meer dan 82/100 volgens de smaakcriteria van de Specialty Coffee Association (SCA)
 • Arabica’s die op grote en zeer grote hoogte groeien met een fijne zuurtegraad en een brede aromatische verscheidenheid.
 • Biologische koffie, geteeld op de agro-ecologische manier de rijpe vruchten worden met de hand geplukt, gefermenteerd (nat proces) en gedroogd door coöperaties.

Nieuwtjes en evenementen

Nieuwtjes

 • ZINVOLLE GESCHENKMANDEN
  Op zoek naar een duurzaam en origineel relatiegeschenk om uw vrienden, familie- en personeelsleden of klanten in de watten te leggen? Kies dan voor een TERRA ETICA cadeaumand in gerecycleerd golfkarton. Biologisch, fair én vooral lekker!Geïnteresseerd? Contacteer ons!
 • ZOOM OP ONZE FAIRTRADE EN BIO CHOCOLATERIE
  Een nieuw productiemodel bedenken voor de cacaowereld is nogal een uitdaging. De bedoeling van ons project was om de producenten te laten samenwerken in een chocoladefabriek met een kleine ecologische voetafdruk.Hieronder vertellen we je alles over de 100% coöperatieve, eerlijke en biologische chocoladefabriek, die eind augustus vorig jaar werd geopend. Een paar woorden voor dit… Lees meer: ZOOM OP ONZE FAIRTRADE EN BIO CHOCOLATERIE
 • WIJ WERVEN AAN!
  In het kader van haar ontwikkeling zoekt ETHIQUABLE Benelux uiterlijk begin 2022 een: COMMUNITY & PR MANAGER TWEETALIG NL/FR Jouw belangrijkste missies : Het opzetten en onderhouden van een sterk netwerk om onze coöperatie en haar merken (Ethiquable en Terra Etica) goed op de kaart te zetten. Het ontwikkelen en uitvoeren van efficiënte digitale communicatie- en… Lees meer: WIJ WERVEN AAN!

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping