Het project Fabrique Circuit-Court

Het idee is om spelers op de korte circuit markt samen te brengen op eenzelfde locatie, en zo een ​​distributie- en verwerkingscentrum te creëren voor voedingsproducten uit de boeren-, lokale, biologische en / of fairtrade landbouw. Het centrum is gelegen op 80 hectare grond van een bestemmingsplan van het Economisch Bureau van de Provincie Namen, aan de rue de l’Economie in Suarlée.

Dit is het verhaal van 5 partners

Papilles Ravies, le Petit Abattoir Coopératif, la Légumerie van de Fabrique Circuit-Court, la Bocalerie van de Fabrique Circuit Court en wij. We kwamen in 2019 voor de eerste keer samen om te dromen.

We delen dezelfde waarden

We delen allemaal dezelfde waarden voor wat betreft kleine boerenlandbouwers. We willen een sterke band creëren tussen producenten en consumenten van boerenlandbouwproducten.

Ons project

Samen onze productie-ateliers opbouwen, de voorraad beheren, voor de productverwerking zorgen, ze ter beschikking stellen van producenten en consumenten. Zo steunen we de ontwikkeling van de boerenlandbouw.

Ons idee

Het personeel, de ruimten en uitrusting kunnen we delen om geld te besparen, zowel in termen van investeringen als van exploitatie. We kunnen op deze manier onze opslagcapaciteit verdubbelen. Het centrum zou in de zomer van 2021 operationeel moeten zijn.

Ons project werkt aanstekelijk

Men is al begonnen met het opbouwen van een tweede project: een honingfabrikant, een ijsfabrikant en een appelperserij staan op het punt hun krachten te bundelen.

We hebben nog veel meer potjes op het vuur staan, maar dat houden we nog even geheim…

Wordt vervolgd…

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping