Onze producten

Back to shop HAZELNOOTPASTA ECUADOR PERU

HAZELNOOTPASTA ECUADOR PERU

9,59

Een heerlijke hazelnootpasta zonder palmolie

-
+
Artikelnummer: 542 005 142 044 5 Categorie: Tag:

UROCAL is een boerenorganisatie van 200 cacaoverbouwers in Ecuador. Ze krijgen een eerlijke prijs voor hun cacao die 20 tot 40% hoger ligt dan de prijs die ze krijgen van lokale tussenpersonen. Ze exporteren het cacaopoeder dat ze zelf hebben gemaakt van hun bonen, rechtstreeks naar ETHIQUABLE.

Binnen een beschermd bosecosysteem behouden de boeren de Nacional-cacao-variëteit die Ecuadoraanse cacao zo geweldig maakt. Nacional cacao wordt met uitsterven bedreigd doordat men steeds meer hybride variëteiten verbouwd die meer productie opleveren. Alleen kleine producenten blijven de inheemse variëteit onderhouden op agro-bosbouwpercelen waar de cacao wordt geassocieerd met andere gewassen: banaan, zuurzak, papaja, citroen …

Meer dan 200 boerenfamilies hebben zich verenigd in de coöperatie om gezamenlijk hun cacao- en bananenoogst op de markt te brengen en te exporteren. UROCAL is erin geslaagd de economische afhankelijkheid van de markt voor zijn leden te verminderen door aanvullende afzetmogelijkheden te vinden.

UROCAL is nu georganiseerd rond een coöperatie van eigenaars van kleine stukken land en dorpscoöperaties, vrouwen- en jeugdcomités, een spaarcoöperatie en een kredietcoöperatie. Een van de belangrijke functies is om boeren onder één dak samen te brengen en hun politieke belangen te behartigen.

De cacao is ook afkomstig van fairtradeprojecten met de FONSOEAM-coöperaties in Ecuador, NORANDINO in Peru en de ruwe suiker komt van de MANDURIVA-coöperatie in Paraguay.

 

Gewicht600 g
Allergenen
Ingrédients
Remarque(s)

Op een koele, droge plaats bewaren.

Valeurs nutritionnelles
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping