Onze producten

Back to shop CASHEWNOTEN ZONDER ZOUT EL SALVADOR BURKINA FASO SENEGAL

CASHEWNOTEN ZONDER ZOUT EL SALVADOR BURKINA FASO SENEGAL

173,01

Knapperige cashewnoten, perfect voor een aperitief of een gezond tussendoortje!

-
+
Artikelnummer: 542 005 140 240 3 Categorie:

De coöperatie APRAINORES, Asociación de Productores Agroindustriales Orgánicos de El Salvador, biedt een duurzaam alternatief voor de boerengemeenschappen van Bajo Lempa met de teelt en het pellen van cashewnoten. Het gaat hier om ongeveer 150 producenten met ieder 2 tot 3 hectare cashewnoten, voedselgewassen en veeteelt.

APRAINORES is de enige producentenorganisatie die de noten kan verwerken en eveneens het eindproduct kan exporteren. Deze fabriek biedt werk aan 80 werknemers en vormt een aanzienlijke bron van werkgelegenheid voor deze geïsoleerde plattelandsregio die te maken heeft met leegloop.

APRAINORES haalt gemiddeld 180 ton rauwe cashewnoten op bij de producenten. Deze noten worden voor meer dan 90% gepeld verkocht onder het fairtrade-label. Dankzij eerlijke handelskanalen kan Aprainores 10 tot 30% meer betalen voor de producten dan de prijs van lokale tussenpersonen.

De cashewboom wordt biologisch geteeld, cashew is een meerjarig gewas dat de percelen immobiliseert, vooral tijdens de oogstperiode. In de winter, wanneer er geen fruit is, worden de cashew-plantages gebruikt als weiland zodat deze op een natuurlijke manier bemest worden.

COOPAKE is een van de eerste coöperaties die in Burkina Faso is opgericht. Het heeft twee verwerkingseenheden voor mango’s en cashewnoten. In totaal cultiveren 170 producenten meer dan 800 ha boomgaarden en landbouwgrond.

De 150 medewerkers zijn voornamelijk vrouwen van COOPAKE-producenten. Ze werken in het mangodroogatelier, waardoor ze 10 maanden per jaar toegang hebben tot werk in een gebied met heel weinig betaald werk. De veiligheids- en hygiënische omstandigheden zijn veel beter dan die in fabrieken in de stad.

Gewicht5 g
Allergenen
Ingrédients

cashewnoten uit eerlijke handel

Remarque(s)

Op een koele, droge plaats bewaren.

Valeurs nutritionnelles

Eiwitten 18 g, Energie 593 kcal, koolhydraten 20 g waarvan suikers 5,9 g, Vetten 48 g waarvan verzadigde vetzuren 9,5 g, Zout 0.03 g

Shopping cart3
-
-
+
+
-
-
+
+
-
-
+
+
Subtotal
120,51
Total
120,51
Continue shopping