Onze producten

Back to shop TAPENADE VAN GROENE OLIJVEN SICILIË

TAPENADE VAN GROENE OLIJVEN SICILIË

Een heerlijke tapenade om onze soepstengels met verschillende smaken in te dopen

De groene olijventapenade wordt gemaakt van olijven uit het westen van Sicilië, een regio waar men vooral olijfbomen teelt.
Na spontane gisting worden de olijven gemengd met eenvoudige ingrediënten om deze heerlijke tapenade te bekomen.

Categorie:

In 1998 vestigden boeren zich op het grondgebied van Camporeale, in het westen van Sicilië, en richtten VALDIBELLAop, een coöperatieve onderneming die zich concentreert op 3 producten van biologische landbouw: wijnstokken, amandelen en olijven. VALDIBELLA is een gemeenschap van boeren die dezelfde visie delen: het beste op hun land verbouwen, het beste van hun productie aanbieden en het beste van zichzelf aan jonge mensen in moeilijkheden geven .

Sinds enkele jaren verbouwen de producenten van VALDIBELLA ook kikkererwten en een oude, typisch Siciliaanse tarwevariëteit: Timilia.

Vandaag bestaat de coöperatie uit 8 mensen. 6 Siciliaanse producenten en 2 leden die hun producten in Italië en in het buitenland promoten. Deze 2 mensen hebben Italiaans als moedertaal, maar spreken ook Frans. Ze zijn familie van elkaar en oorspronkelijk afkomstig uit Sicilië, ze zijn in de jaren ’60 geëmigreerd naar het noorden van Frankrijk. Ze wonen momenteel gedeeltelijk in België en in Sicilië en zijn onze contactpersonen voor de producenten van VALDIBELLA.

Gewicht 0,140 kg
Allergène(s)
Code EAN
Ingrédients
Remarque(s)
Valeurs nutritionnelles