Onze producten

Back to shop BROODSTENGELS TIMILIAMEEL

BROODSTENGELS TIMILIAMEEL

3,45

Knapperige broodstengels in combinatie met onze smakelijke tapenades

Deze soepstengels zijn gemaakt van een oeroude tarwevariëteit die typisch is voor Sicilië, Timilia, en extra vierge olijfolie.
De TIMILIA-variëteit is glutenarm is en heeft daarom niet dezelfde voedingskenmerken als andere tarwemeelsoorten.

-
+
Artikelnummer: 542 005 142 006 3 Categorie: Tags: , ,

In 1998 vestigden boeren zich op het grondgebied van Camporeale, in het westen van Sicilië, en richtten VALDIBELLA op, een coöperatieve onderneming die zich concentreert op 3 producten van biologische landbouw: wijnstokken, amandelen en olijven. VALDIBELLA is een gemeenschap van boeren die dezelfde visie delen: het beste op hun land verbouwen, het beste van hun productie aanbieden en het beste van zichzelf aan jonge mensen in moeilijkheden geven .

Sinds enkele jaren verbouwen de producenten van VALDIBELLA ook kikkererwten en een oude, typisch Siciliaanse tarwevariëteit: Timilia.

Vandaag bestaat de coöperatie uit 8 mensen. 6 Siciliaanse producenten en 2 leden die hun producten in Italië en in het buitenland promoten. Deze 2 mensen hebben Italiaans als moedertaal, maar spreken ook Frans. Ze zijn familie van elkaar en oorspronkelijk afkomstig uit Sicilië, ze zijn in de jaren ’60 geëmigreerd naar het noorden van Frankrijk. Ze wonen momenteel gedeeltelijk in België en in Sicilië en zijn onze contactpersonen voor de producenten van VALDIBELLA.

Gewicht200 g
Ingrédients

12% zeezout, extra vierge olijfolie, rozemarijnextract, volkorentarwemeel van de variëteit Timilia 86%.

Remarque(s)

Op een koele, droge plaats bewaren.

Valeurs nutritionnelles
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping