Onze producten

Back to shop CURRY SRI LANKA

CURRY SRI LANKA

3,97

Deze vrij zoete curry met een intense geur combineert 8 kruiden en specerijen: kurkuma, kaneel, citroengras, curryblaadjes, gember, witte peper, paprika en fenegriek.

Uitverkocht

Artikelnummer: 348 398 100 237 4 Categorie:

De coöperatie SOFA (SMALL ORGANIC FARMERS ASSOCIATION) promoot kleinschalige landbouw die zich bezighoudt met biodiversiteit en natuurlijke bodembemesting. Ze nemen het op tegen de grote theeplantages van Sri Lanka.

De 2.022 producenten hebben kleine tuinen (van 0,2 tot 5 ha.) waar ze thee en specerijen verbouwen die een inkomen garanderen via eerlijke handel. Ze verbouwen er ook fruit en groenten voor hun eigen consumptie.

De grootste motivatie voor SOFA blijft het verbeteren van de levensstandaard van boerengezinnen. Het invoeren van biologische en eerlijke handelskanalen, evenals de verbetering van de kwaliteit van de productie, hebben het mogelijk gemaakt om hun inkomen te verhogen.

De Sri Lankaanse producenten van de coöperatie gebruiken natuurlijke meststoffen en verbouwen de bijbehorende gewassen (thee en specerijen), waardoor de biodiversiteit van hun percelen wordt gewaarborgd.

Het partnerschap tussen SOFA en BIOFOODS (fabriek die thee inzamelt) stelt producenten ook in staat om andere producten uit hun tuinen (kruiden, fruit en groenten) te promoten via eerlijke handel of op de lokale markt. Ze verwerken en verpakken hun producten lokaal en dragen zo bij aan de economische ontwikkeling van de regio.

Gewicht40 g
Allergenen
Ingrédients
Remarque(s)
Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping