Onze producten

Back to shop ZANDKOEKJES GEMBER-CITROEN

ZANDKOEKJES GEMBER-CITROEN

Zandkoekjes met zo’n heerlijke “zelfgemaakte koekjessmaak” zonder smaakstoffen of andere toevoegingen.

Ze worden gemaakt door een ambachtelijke koekjesfabriek. De deegstukken worden met de hand gevormd.

Dit assortiment biologische en fairtrade koekjes biedt ook zandkoekjes petit épautre met een snufje zout en zandkoekjes met pure 65% chocolade .

Categorie:

De producenten van de Madagaskische coöperatie FANOHANA kunnen, dankzij een directe export tegen een eerlijke prijs, marktgewassen verbouwen, naast hun voedselgewassen.

In een context van armoede en voedselonzekerheid van boerenfamilies in de regio’s Analanjirofo en Antsinanana in Madagaskar spelen marktgewassen een belangrijke rol. Door de kleine omvan van de boerderijen (gemiddeld 0,5 hectare) is de voedselproductie voor de lokale markt zeer beperkt.

De marktgewassen zorgen voor een inkomen om in de behoeften van de gezinnen te voorzien en geven voedselzekerheid tijdens de magere periodes tussen twee oogsten in. Ook wordt dankzij de marktgewassen voorkomen dat de boerderijen failliet gaan.

De percelen die niet in rijstvelden kunnen worden omgezet, zijn bestemd voor gevarieerde marktgewassen.

De verkoop van vanille, kaneel, peper en gember vindt maandelijks plaats en genereert zo een regelmatig inkomen. De gezinnen kunnen in hun basisbehoeften voorzien (olie, zeep, enz.), kleding kopen en, heel belangrijk, betalen voor de scholing van de kinderen.

Tarwemeel T65 is ook afkomstig van de QUALISOL-coöperatie in Gers. Deze coöperatie zet zich in voor familiale agro-ecologische landbouw in de regio van Gascogne.

Deze zandkoekjes bevatten ook witte rietsuiker uit Paraguay van de coöperatie MANDUVIRA die voor de verwerking van riet tot suiker zorgt. MANDUVIRA werkt 100% biologisch en is zelfvoorzienend in energie.

Gewicht 0,120 kg