Onze producten

Back to shop WITTE AMANDELCRÈME SICILIË

WITTE AMANDELCRÈME SICILIË

Perfect om te bruiken voor uw sauzen en uw pestos of gewoon als spread of in uw muesli voor een ontbijt vol energie

Onze amandelcrème is gemaakt van witte amandelen, speciaal geselecteerd en rijk aan antioxidanten en vezels.
In deze amandelen die typisch zijn voor Sicilië, vinden we volop smaak en een delicate bitterheid waar fijnproevers en patissiers vaak naar op zoek zijn.
100% van deze amandelen zijn mechanisch verwerkt bij lage temperatuur voor een maximale smaak.

Categorie:

In 1998 vestigden boeren zich op het grondgebied van Camporeale, in het westen van Sicilië, en richtten VALDIBELLA op, een coöperatieve onderneming die zich concentreert op 3 producten van biologische landbouw: wijnstokken, amandelen en olijven. VALDIBELLA is een gemeenschap van boeren die dezelfde visie delen: het beste op hun land verbouwen, het beste van hun productie aanbieden en het beste van zichzelf aan jonge mensen in moeilijkheden geven .

Sinds enkele jaren verbouwen de producenten van VALDIBELLA ook groenten, kruiden, citrusvruchten, honing en een oude, typisch Siciliaanse tarwevariëteit: Timilia.
De amandelen, die in onze amandelcrème is gebruikt, worden door de producenten zelf verwerkt, zo wordt de toegevoegde waarde op hun niveau gegarandeerd.

De coöperatie is ook een pionier van “ADDIOPIZZO”, een protestbeweging tegen afpersing, ofwel de “pizzo”, opgelegd aan Siciliaanse handelaren door de lokale maffia. “Nee” zeggen tegen de pizzo is het ondersteunen van het sociale evenwicht en de morele waardigheid van Sicilië.

Vandaag bestaat de coöperatie uit 8 mensen. 6 Siciliaanse producenten en 2 leden die hun producten in Italië en in het buitenland promoten. Deze 2 mensen hebben Italiaans als moedertaal, maar spreken ook Frans. Ze zijn familie van elkaar en oorspronkelijk afkomstig uit Sicilië, ze zijn in de jaren ’60 geëmigreerd naar het noorden van Frankrijk. Ze wonen momenteel gedeeltelijk in België en in Sicilië en zijn onze contactpersonen voor de producenten van VALDIBELLA

Gewicht 0,670 kg
Allergène(s)
Code EAN
Ingrédients
Remarque(s)
Valeurs nutritionnelles