Onze producten

Back to shop PETIT ÉPEAUTRE ZANDKOEKJES MET EEN SNUFJE ZOUT

PETIT ÉPEAUTRE ZANDKOEKJES MET EEN SNUFJE ZOUT

Zandkoekjes met zo’n heerlijke “zelfgemaakte koekjessmaak” zonder smaakstoffen of andere toevoegingen.

Ze worden gemaakt door een ambachtelijke koekjesfabriek. De deegstukken worden met de hand gevormd.

Dit assortiment biologische en fairtrade koekjes biedt ook zandkoekjes met citroen-gember en zandkoekjes met pure 65% chocolade.

Categorie: Tag:

Petit épautre komt uit FERMES DE CHASSAGNE in Charente. Ze verbouwen groenten in combinatie met granen en peulvruchten.
Achttien boeren-agrobiologen hebben hun krachten gebundeld om lokale producten te promoten via een collectieve aanpak van kwaliteit en nabijheid. Zij beheren zelf hun activiteiten en de directe verkoop van hun producten.

Ze verbouwen, verwerken en verkopen gedroogde groenten (linzen, spliterwten, kikkererwten, witte, rode, zwarte en borlottibonen, flageoletten), meel van granen (tarwe, spelt, graan, boekweit) en zonnebloemolie.

De boerderijen verbouwen meer dan 180 hectare peulvruchten en zijn gecertificeerd voor biologische landbouw en biologische eerlijke handel in Frankrijk.

Deze zandkoekjes bevatten ook blonde rietsuiker uit Paraguay van de coöperatie MANDUVIRA.

De suikerrietproducenten van MANDUVIRA brengen al meer dan 10 jaar hun producten op de markt via eerlijke handel. Dankzij de lonende prijzen creëerden ze hun eigen fabriek, die zelfvoorzienend is in energie en geen schadelijke stoffen uitstoot.

Tarwemeel T65 is ook afkomstig van de QUALISOL-coöperatie in Gers. Deze coöperatie zet zich in voor  familiale agro-ecologische landbouw in de regio van Gascogne.

Gewicht 0,120 kg